Nytt år!
Det nya året har börjat med god fart och vi är ju redan nästan halvvägs in i februari!
Medan många fitness- och livsstilstidningar skriver om hur man kan minska midjemått och gå ner i vikt bjuder ja på en riktig kaloribomb idag, dekorerad med snöflingor och allt.
Helt som om vi inte sku ha fått tillräckligt med snö redan vid det här laget...börjar minsann räcka till för min del i alla fall!
Men om man ska tro meteorologerna lär inte snöfallet sluta ännu på en god stund!
Men tillbaka till kakan ett ögonblick...det är en tryffelkaka med kinuski på ett choklad-digestivebotten.
Söt som synden, men riktigt god för äkta sockerråttor!;)
Jag brukar oftast då jag bakar plocka idéer härifrån och därifrån och modifiera hit och dit, men receptet går ungefär såhär:
Chokladkonfektyrtårta
Botten
175g digestivekex
1/2 dl kakaopulver
100g smält smör
Fyllning 1
1 burk Dulce de leche (karamelliserad, sötad kondenserad mjölk)
Fyllning 2
3 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
300 g mörkchoklad
1 äggula
1 msk smör
nypa vaniljsocker
Smält smöret och krossa kexen.
Blanda smöret och kakaon med de smulade kexen och tryck ut i en springform och ställ en stund i kylskåpet.
Bred sedan kinuskin på bottnet och ställ därefter igen in kakan i kylen, ca. 1h.
Gör tryffelsmeten under tiden genom att värma upp grädden och tillsätt sedan chokladen och rör om.
Tillsätt till sist äggulan, smöret och vaniljsockret och blanda om väl.
Ta kakan ur kylen och häll tryffelsmeten på kinuskilagret.
Låt stå i kylskåpet några timmar och stelna. Sedan är det bara att njuta...:)
Om man vill kan man dekorera kakan med färska bär, t.ex. hallon, men jag nöjde mig med att pudra över lite kakao och strö lite snöflingor och små pärlor på min kaka.
Besöksmätaren rullar på och 1000 sprack för en tid sedan, det är roligt att ni läser min blogg!
Ni får gärna lämna kommentarer också, det skulle jag bli glad av! :)
Vi hörs,
A
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti